úterý 11. srpna 2015

Folkové


Pár cvaků z náměšťských Folkáčů.


...asi mi vadí ta noha...







Mám tenhle festival ráda. Vždycky mám pocit, že jsem na správném místě a mezi správnými lidmi. Můžu si sednout doprostřed cesty a číst si. Můžu stát po kolena v řece a hrát na flétnu. Skákat panáka mezi reprobednama. Chodit v košili a termoponožkách. Viset ze stromu. Zpívat si (i nahlas).
A nikdo se na mě nedívá jako na cvoka.

náročný milovník umění =)





















Každý rok je, tuším v rámci Folkovek, v zámeckém parku nainstalována výstava. Letošní mi přijde snad nejúžasnější. Tématem je setkání, ale vzhledem k abstrakci většiny děl je nějaké téma opravdu vedlejší. Každý vidí, co chce  =)  Plánuju se na ni ještě jednou jít podívat a něco nafotit, tak potom udělám lákačku =)











7 komentářů:

  1. Pěkné.. koukám, že máš asi v oblibě liliovníky, což? :-)
    ..a co muzika? Oslovila Tě tam nějaká zajímavá kapela?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ráda šácholanovité obecně. Jsou to takoví solitéři, nafoukaní =)
      Už asi třetím rokem tam nechodím kvůli hudbě, ale kvůli všemu ostatnímu. A většinou je mi celkem buřt, co poslouchám, vždycky mám v záloze knihu (primárně aby mi nebyla zima od země...) nebo kamarády. Cíleně jsem šla jen na Zrní, z těch náhodně a prvně slyšených jednoznačně vedou Valkyrien Allstars (mám pro severské národy holt slabost). A pak takové ty klasiky: Hradišťan, Szidi Tobias, Mňága a Žďorp, EPY DE MYE.
      Ale jak říkám, pobývám tam spíš kvůli lidem, nádhernému parku a zelným plackám =) Asi jsem múzický zakrnělec...

      Vymazat
  2. Zvláštní postřehy.....kdo se mi objevil u mě na blogu a koho objevuji potažmo já.....je tu na co koukat, co si přečíst...viz i komentář ke staršímu příspěvku...ocitla jsem se v neznámých blogových vodách...třeba naučit se plavat v nich ;-)....děkuji za virtuální možnost pobýt ......

    s hezkým pozdravením.....pherenis

    jooo a drůzy kamenů....hmmmmmmm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, díky =)
      Však po objevení tvého blogu jsem strávila hodiny jen zíráním na všechny ty fotky. Jsou úžasné a celý blog je tak nějak nabíjející =)

      Vymazat
    2. Oooo děkuji ....mé ego popolezlo kousek výš :-D ....nene...mám radost, když se najde někdo nový a je spokojen s tím co vidí.a že mu snad mám co říct, něčím oslovit....nepouštím se moc do soukromých poznatků o životě....ty jsou pro mé nejbližší...navenek se bráním psát postřehy a názory životní ;-).

      Prázdniny i čas před nima byl trošku skoupý na vhledy a fotografování.....tak snad už bude více času.

      S hezkým pozdravením.....pherenis

      Vymazat
    3. =D koukám, že to máme přesně naopak. Tenhle blog mám "veřejně", ví o něm mé okolí a tak nemám zrovna tendence vylévat si tady srdíčko... =) přece jen se mi ty nejniternější věci říkají lépe cizím lidem (asi proto, že je mi jedno, co si o mně budou myslet). Sem píšu spíš jen nějaké postřehy nebo neúplné, rozpracované myšlenky.

      Na příval dalších fotek se těším!

      Vymazat
  3. Možná mám podobné pocity z Krumlova - byli jsme tam kdysi dávno, před "začátkem letopočtu" - před narozením našeho pubertalniho potomstva, tenkrát nás město fascinovalo, trochu jsem se letos bál, jestli nezklame, jestli to nebude jen smutná vzpomínka na cosi nádherného.... nezklamal..... je ještě úžasnější.... svobodné, inspirativní...... svoje....m

    OdpovědětVymazat