pondělí 16. března 2015

Prostě dobrý



Lidi, mám po předehrávkách! Asi netřeba k tomu něco dodat. Snad jen velkou omluvu za moje dnešní reakce, holt nervy  =)

K mé bloggerské aktivitě... =) Totiž, děje se toho moc a já nestíhám vstřebávat. A taky mi sem chodí dva lidi, kteří fotí (teď nemyslím zběsilé cvakání, kterým -buďme upřimní- disponuje většina z nás), a tak se mi do zveřejňování vlastních fotek moc nechce...

...ta spára, ta je tam určitě schválně...



Říkala jsem si, jak ve mně díky koncertům, četbě a divadlu začíná pomalu klíčit kulturní člověk. Že třeba přece jen nejsem úplnej krásotupec (pěkné slovo, panu Preslovi by srdce poskočilo (pro méně nadšené vlastence a češtináře: to je ten, který vymyslel systém koncovek -ný, -natý..., pojmenoval česky vodík a všech dvacet dalších -íků, vymyslel  slovíčka jako plameňák, brkoslav (maličko mi připomíná naši paní třídní =) ), šťavel, protěž a spoustu dalších)). Musela jsem se pak sama sobě smát, když jsme si vybírali básně k jakémusi výtvarnému počinu a zatímco Sluníčková si našla poetického Skřivánka a Vřes, já jsem nadšeně sáhla po Kaktusu a Střevlíkovi... no, ještě to bude chtít na sobě zapracovat =)

histogram by zaplakal...




Už jsem to myslím psala, ale pro nepochopení ještě jednou: fotky vyvolávám nebo házím na blog tak, jak jsem je vyfotila. Bez post úprav. Jednak jsem v tomhle ohledu dost zpátečnická, druhak to neumím a hlavně, jak říká Carl: ,,Originál je nakonec stejně vždycky nejlepší. Třeba slaný brambůrky mi chutnají mnohem víc než ty s příchutí lesního hvozdu..."



Tož tak. Prvních pár desítek jarních kilometerů mám v nohách (a metr krychlový bahna na kole), vysela jsem divoká rajčata, přelomila florbalku a děsila bezdomovce ráno v lese, když jsem šla trénovat na flétnu. Prostě dobrý. Tohle jaro je dobrý.

Drúza

4 komentáře:

  1. Prosím báseň o Kaktusu a Střevlíkovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneškem začíná guerilla poetring, tak třeba budete mít štěstí a nějakého Střevlíka potkáte =)

      Vymazat
  2. Zdravím...koukám, že jsem tu nejspíš správně....bo se mi tu líbí a zamlouvá pobýt v tak příjemně zachyceném prostředí okem fotografky bez úprav fotek.....přesně...co je zachyceno (pokud se zadaří ten vjem vložit do aparátu), to má být ukázáno....taky ke mně chodí jen pár lidí, ketří zahlídnou co jsem chtěla ukázat či říci.
    Vypadá to na další vklad blogerského přispívání do mého pravého sloupku v zastavení.... ;-)

    S milým pozdravením.....pherenis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář!
      Ono se upravování fotek nedá jen tak šmahem zavrhnout (třeba skládání makra posouvá možnosti tvorby zase někam úplně jinam), ale pravdou je, že fotografií od neupravujících lidí si vážím daleko víc, protože vím, že to co vidím, opravdu vyfotili. Kdežto photoshopeři často fotit ani pořádně neumí...

      Za přidání do zastavení budu moc ráda a děkuju =)

      Vymazat